Svar.

 
Vilken linje på gymnasiet går du?
Jag går estetiska programmet, med inriktning estetik och media!!
 
 
Hur redigerar du dina bilder här och på instagram?
Det är så svårt det här, för jag tycker min "redigeringsstil" förändras jämt och ständigt. Till exempel om en kollar tillbaka på mitt instagramarkiv! Haha. Men jag brukar experimentera ganska mycket typ. Till bloggen använder jag photoshop och till instagram en app som heter "Afterlight", och ibland vsco cam!
 
 
Favoritkaraktär i Harry Potter?
Åh, jag vet inte. Tycker om Snape väldigt mycket, men jag tror nog ändå att jag måste svara Luna. Förutom att hennes karaktär är så fantastiskt knäpp/fin/bra så har Evanna Lynch, som spelar Luna, också haft anorexi. Hon skrev brev till J.K. Rowling, där hon bland annat berättade om hur gärna hon ville vara med i filmerna och fick svaret att hon först måste bli frisk, må bra. Och det blev hon ju, och kunde spela Luna. <3 
 

Roligaste samt vackraste film du vet?
Jag kommer inte på någon rolig film nu?? Sjukt konstigt. Kommer tragiskt nog knappt ihåg vad jag sett för filmer, haha. Men jag älskade Känn ingen sorg för då får en gråta skratta och känna typ alla känslor på en och samma gång.
 
 
 Favoritfärg? (lite så här basic) 
Önskar att jag kunde skriva svart här, haha. Fast det är kanske inget godkänt svar? Annars gillar jag dova, lite mörkare färger som t ex vinröd.
 
 
Det yrke du helst skulle vilja ha i hela världen?
Detta låter väl klyschigt men jag vill mest göra någonting som betyder någonting. Något som gör skillnad, hehe. Och något som jag tycker om att göra såklart! Sen har jag alltid haft en dröm om att bli fotograf, men det kan en ju alltid göra på sidan om också, tänker jag.
 
 
Vilka är de bästa affärerna, secondhand affärerna och caféerna - i luleå enligt dig?
Jag tycker inte om luleå gällande dessa punkter haha!! Nej men det beror väl vad en jämför med. Tycker om monki! Secondhandmässigt måste jag väl säga myrorna. Eller röda korset. Har hittat en del fina grejer där faktiskt, och nu i vinter brukar de ha massor med fina kappor! 
 
Jag brukar mest hänga på Condis eller Linas. Älskar myskänslan på Condis och Linas har bra utbud, och där brukar det alltid finnas platser också. Fiket på kulturens hus är också ganska bra! 
 
 
- och vad har du önskat dig i julklapp!?
Önskar mig inte så mycket i år, förutom en iphone 5s. Men böcker, en parfym och Känn ingen sorg-filmen tror jag också finns med på listan! Och pengar. Och en bomberjacka, hehe. 
 
 
Kan du berätta mer om hur du blev feminist?
Åh. Ska verkligen försöka svara på den här, även fast det känns svårt.
 
Egentligen har jag nog aldrig sagt i klartext "att jag är feminist" och enbart snuddat vid ämnet här på bloggen. Men det är jag ju. Klart som fan att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, liksom.
 
Ganska länge, och till viss del än idag har jag varit ganska kluven på huruvida jag har "rätt" att kalla mig feminist. När kan en kalla sig själv feminist egentligen? Har väl varit tveksam på om jag gör tillräckligt, för jag är ju knappast aktiv i alla diskussioner, och är inte den som vågar säga ifrån alltid. Jag vill göra mer än vad jag faktiskt gör, ju. Men jag försöker och lär mig faktiskt hela tiden mer. 
 
Men kanske var det i samband med att jag började öppna ögonen. Läste om feminism på bloggar jag följer, blev intresserad, försökte lära mig mer och sådär. Plötsligt fanns det där varje dag. Runt omkring en, i vardagen.
Som i somras, då jag en blåsig dag blev tillsagd att "släppa kjolen" av ett gäng äldre, för mig helt främmande killar som tyckte sig ha rätt att slänga ur sig sexistiska kommentarer. 
I högstadiet, när den sträcka vi tjejer skulle springa var betydligt kortare än vad killarnas var. Och för att jag, när jag ifrågasatte det, fick svaret att tjejer inte klarar av att springa lika långt som killar. 
För att jag så länge jag kan minnas har varit rädd för att gå ensam sent på kvällen, och för hur många gånger det hindrat mig från att göra saker.
För att kvinnor i många fall bedöms utseendemässigt medan män bedöms utifrån prestationer och för att andelen som insjuknar i ätstörningar nästan till hundra procent är tjejer.
Med mera. 
 
Och så ska det ju inte vara.
 
 
Vad heter din tumblr?
Jag är inte jätteaktiv på tumblr och den är väl inte så speciell heller. Men här är den.
 
 
Tack tack tack för att ni orkade skriva några frågor så att den pinsamma situationen ej behövde uppstå, haha! puss va fina ni är<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0