sista december.

Idag firar jag nyår med en av mina vänner och hennes familj, iklädd plisserad kjol och magtröja. Med röda naglar. Nyårsfirande känns lite vemodigt just nu, så mycket kring maten osv. Men det ska inte få förstöra någonting, ikväll ska jag ha kul och må bra. Förhoppningsvis också ni! God nytt år finisar, hoppas eran kväll blir superbra! Kram

jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Tjohejsan. Idag har jag vaknar 04.00 och varit vaken sedan dess. Har inte riktigt ställt om mig till svensk tid ännu, alltså. I alla fall så har jag inte alls gjort mycket idag, varit en sväng på stan och kikat in mellandagsrean. Blev lite besviken dock. Inget föll mig i smaken, men jag köpte en stickad tröja och lite andra nödvändigheter. Men jag måste spara mina pengar till mitt framtida köp av ett par låga dr.martens! Åh, jag kan bara inte bestämma mig för vilken färg. Vinröda eller svarta?? Kram

291212

Efter ca 1 dygn av resande inklusive en natt på Arlanda har jag nu äntligen kommit hem. Är så himla trött efter allt och vill bara sova sova sova ungefär. Men ändå inte. Har så mycket jag vill göra, är så inspirerad. Jag inser nu hur mycket jag behövde två veckor av sol, bad, äventyr och värme. Hoppas ni har haft en underbar jul och att ni mår bra! Kram.

från andra sidan jorden

Hej fina ni! Har ju helt glömt bort att berätta men jag befinner mig just nu i Thailand. Kommer hem 28 december, så bloggen får stå tom ett tag till. Skickar en stor julkram till er. God jul!! 

101212

Idag har jag varit ledig!! Har mest tittat på harry potter, läst ut min bok och myst. Och det ska jag väl fortsätta med, antar jag. kram!

16.

Idag har snön fallit länge, länge och marken är täckt av vita, gnistrande flingor. Det snöar ganska mycket nu och åh, det gör mig så glad. Vill bara kasta mig ut i närmaste snöhög. Men det tänker jag dock inte göra, i alla fall inte idag. Istället lyssnar jag på julmusik, dricker kanelté och äter en lussebulle. Bland annat, alltså. Men det var fint. Och gott, hihi. Älskar ju egentligen lussebullar, världens bästa ungefär.

nionde december och andra advent

tjohejsan! Igår hade jag en himla fin dag, hade batman-maraton med några vänner. Men jag är besviken på mig själv för att jag inte klarade att beställa mat från restaurangen.. Åh vad jag är less på att begränsa mig själv hela, hela tiden. Men det var helt enkelt inte riktigt min dag igår. I alla fall så hade jag på mig det ovan (hemsk animation men jag orkar inte bry mig) Skäms galet mycket för att lägga upp den menmen... Idag ska vi i alla fall fira min lillebror lite grann, egentligen fyller han år på onsdag men eftersom min mormor och morfar är här så börjar vi idag, hihi. Sedan ska vi träffa släkten och äta julbord. Hm. Så det blir förhoppningsvis en bra, fin andra adventssöndag.
 
kram på er.

decemberfredag

 
Fredag idag och jag skrattar med nya människor, promenerar i kylan bland alla stadens ljus, halkar på isfläckar, planerar kvällsbestyr, mellisfikar med mamma, mormor och morfar och badar badkar. Hittils har dagen varit fin och nu är det äntligen helg. Långhelg dessutom, eftersom jag är ledig på måndag. Så så välbehövligt, och det betyder också att jag bara har tre dagar kvar av höstterminen. Så glad, så pepp.

det är svårt att dansa med en djävul inuti

Funderar så mycket. Mina tankar är långt, långt borta, fast i en helt annan tid. Ett helt annat liv. Och det känns så avlägset och svåråtkomligt. Diffust. Det försvinner mer och mer och snart är alla minnen täckta av grå dimma och jag kämpar febrilt, hela tiden, för att komma ihåg allting. Varenda detalj, varenda andetag. Trots det, glömmer jag mer för varje dag som går. Det som då var allt är nu nästan ingenting. Och det gör ont.
 

vardagsglitter

Dessa fina strumpor köpte jag på urban outfitters i höst och jag tycker verkligen om den. Det är så fint med glitter, åh.

om söndag och julskyltning

I söndags var jag med min pappa och min bror på skyltsöndagen i vår stad. Kan inte säga att det var så jättespeciellt, men himla mysigt ändå. Sedan skulle jag sälja fika tillsammans med klassen och det gick nog ganska bra. Dock var det iskallt, i allafall enligt mig. Men jag hade i och för sig inte så bra kläder för att stå ute i 1 timme.
 
Idag var det ännu kallare, -20 grader. Jag inser mer och mer att jag och kyla inte går ihop och det är verkligen synd, för jag tycker om vintern. Så vacker.

11 frågor, 11 svar.

Fick en kommentar av fina Emmy som innehöll elva frågor att svara på. Jättekul! Har inte haft tid att göra det i veckan så jag tänkte göra det nu.
 
1. Ditt finaste klädesplagg?
Åh. Vilken svår fråga. Mitt finaste plagg är väl kanske den vita spetsklänningen från monki. Dock används den tyvärr inte så ofta, så jag får väl säga min långkjol.

2. Beskriv en perfekt morgon för dig.
Vaknar tidigt, precis innan det börjar ljusna. Helst tillsammans med någon fin pojke. Men honom har jag inte hittat än. Iallafall. Äter min bästa frukost som bland annat innefattar den obligatoriska tekoppen. Åh, chai masala.. Medan jag frukosterar sysselsätter jag mig med att lösa korsord och läsa dagens tidning. Mysigaste frukostbestyret, enligt mig.
 

3. Ett ämne du är bra på i skolan?
Jag vet inte riktigt. Har så väldigt svårt att säga vad jag är bra på. Men, jag tycker iallafall om engelska. Vill så gärna lära mig brittisk engelska nu nu nu.

4. En TVserie du kan rekomendera?
New girl! Bästa, roligaste serien som alltid, verkligen alltid får mig på bra humör. Se den!

5. Det bästa med december?
Mysigaste månaden ju. Det bästa med december är väl julen. Julklappsinköp, fikamys, julkalender. Att man i varje hus man går förbi kan se ljusstakar och julstjärnor. Stämningen. Att hjärtan som kanske fryst till is tinar upp och att man, trots att man är kall ändå in i själen kan bortse från det och bara vara lycklig. Det är så så svårt att beskriva, men december är min bästa månad.
 
(ångrar så så mycket att jag färgade mitt hår brunt. åh.)

6. Vilket land vill du helst resa till just nu?
Thailand, hihi. Men dit ska jag, så jag tänker välja något annat land. Kanske London. Eller Paris, Amsterdam och Vietnam. Jag vill se hela världen.

7. Dyra men lite kläder eller billiga men mycket kläder?
Jag vet inte riktigt, men jag brukar tänka efter om jag verkligen vill ha något. Inte bara köpa för att det är billigt. Hellre köper jag något som jag verkligen vill ha än något som jag bara köper för att det är billigt. Men annars, billigt är så bra! Brukar försöka köpa second hand. Det blir ju lite personligare då.

8. Vad önskar du dig i julklapp?
Önskar mig inte så jättemycket egentligen, i och med att vi åker bort. En analog kamera har jag velat ha otroligt länge dock. Och någon ny kopp, en kaninlampa från urban outfitters och en ipad. Hihi.

9. En person du har mycker respekt för? Varför?
Hm. Den här var så svår.. Jag vet inte riktigt... Kanske mina föräldrar. Har inte någon speciell person jag ser upp till faktiskt.
 

10. Gillar du att laga mat?
Ja, alltså jag gör ju det. Men jag vet inte om det har med sjukdomen att göra. Jag har inte lagat mat själv på jättelänge, men när jag gör det så vill jag testa massa nya recept och gärna vegetariskt också!

11. Vad hade du hetat om du hade varit motsatt kön?
Jag tycker att Elliot är världens finaste namn ungefär, så det hade varit kul.
 
Jag vet inte riktigt vem jag ska utmana, så jag skriver frågorna här och så får vem som helst göra dem.
1. Vilken är din bästa årstid, och varför?
2. Om du fick välja bland alla platser i hela världen, var skulle du befinna dig då?
3. Hur ser din perfekta dag ut?
4. Berätta om något speciellt minne som betyder extra mycket för dig.
5. Din favoritfilm?
6. Hur vill du att din framtid ska se ut?
7. Berätta om någon av dina drömmar.
8. Vad har du helst i din kopp/ditt glas?
9. Om du fick leva i en film, vilken skulle du leva i?
10. Vad är du rädd för?
11. Om du fick en miljon kronor, hur skulle du spendera dem?
 
Kram.

1:a december

 
1:a december. Årets finaste, mysigaste månad är äntligen här och jag är så glad. Älskar julen och allt som har med den att göra. Alla ljusen i staden som lyser upp i decembermörkret och som, trots att det är kallare än på länge, gör mig alldeles varm inuti. Åh. Nu får man äntligen skriva önskelistor, frukostmysa framför julkalendern och ta fram ljusstakar och stjärnor och jag är så så pepp! December i år ska bli så mycket bättre än förra året. 
 
Idag har vi faktiskt bakat pepparkakor och lussebullar. Ett så himla mysigt julbestyr som jag inte tänkte låta förstöras, bara på grund av mig. Och det gick bara bra. Jag smakade till och med.. Nu skäms jag dock jättemycket och känner mig allmänt äcklig men det är det väl värt, för det är ju såhär det ska vara egentligen. Sedan har jag också umgåtts med Jennie och det var fint och bra. Har köpt en långkjol och en tröja. Så det är väl okej nu. Har haft en fin dag och nu sitter jag och lyssnar på she & him och sjunger med, och åh. Såna här dagar är jag glad att jag valde att gå den här vägen.